En stor del af modeverdenen er trends, som skabes både på catwalken, men også på gaden i street style fotografernes linser. Derudover er også de forskellige designsamarbejder, som skaber en (om muligt) større materialistisk trang end ellers. Til sidst er der alle de ting, der ligger lidt uden for kategori, og dog alligevel passer ind! Modeshows, kollektioner ud over det sædvanlige og andre tiltag.

Alt dette skal vi se på i dag, når vi kigger tilbage på 2014 – i modens tegn!

 

I årets løb har vi stødt på mange trends. Nogle er holdt ved, andre not so much. Men hvor kommer inspirationen fra? I år fandt modehusene og resten af modeverdenen inspiration…

Fra 30’erne fik vi midi-længden og dermed de knælange jakker, cullottes midi-kjoler og -skørter, tulipankjolerne. Den damede elegance og det mere mandlige look, kom fra Wallis Simpson og Greta Garbo i 30’erne.

Fra 70’erne fik vi knæstøvler, rulamsjakker, maxikjoler, frontslids, ponchoer, bukser med vidde, frynser og ikke mindst lag på lag. 70’erne var og er tiden for boheme, og tiden for et af Diane Von Furstenberg’s design – det vender jeg tilbage til!

Fra 90’erne fik vi det nedtonede grunge, i form af det tunge strik, skjorter, tern og løse nederdele. Det er også fra 90’er inspirationen at Normcore begrebet opstod. Derudover blev turtlenecks og momjeans også hurtigt et hit.

Derudover fik vi et væld at co-ords eller det simple navn: matchende-sæt. Her var Cecilie Copenhagen en af dem der gik forrest i Danmark.

trends 2014

Karl Lagerfeld har haft gang i mange spændende ting i 2014, og én af de ting overraskede de fleste. Da Chanel skulle vise deres FALL/WINTER ready-to-wear kollektion frem i foråret, var catwalken lavet om til et supermarked fyldt med Chanel-items.

chanel-fall-winter-2014-15-ready-to-wear-looks-finale

I efteråret viste Chanel deres SPRING/SUMMER ready-to-wear kollektion frem, og denne gang kom modellerne ud til den store finale som feminister til en demonstration. Nogle mener at det var genialt, andre syntes det var galt og at modellerne var malplacerede i situationen.

Chanel SS 2015

Diane von Furstenberg’s design : wrapkjolen, fyldte hele 40 år. Det blev fejret med en udstilling i LA og en kollektion i samarbejde med Andy Warhol. Kunstnerisk og ret cartoon-ish pop-art som wrapkjoler!

popwrap

H&M havde et fantastisk år, først med den eftertragtede studio-kollektion og derefter den endnu mere hypede WANG x H&M kollektion, som fik hele verden til at stå stille.

HM-Studio-Fall14-Paris

16-alexander-wang-hm-lede.w529.h352.2x

Victoria’s Secret havde igen i år planlagt et brag af et show, og for første gang blevet showet holdt i London. Du kan læse meget mere om showet her.

feature-vs2-22643759-49d7-4600-91c6-4236792bb889

Jeremy Scott og Moschino tog et overraskende skridt, da han først sendte modellerne på catwalken iført outfits inspireret af Mc Donalds, svampebob, snackbarer og guld. Senere på året inspireret af Barbie. Det var også her Miley Cyrus fik lov til at kreere alle modellernes accessories. Kollektionerne har måske været over stregen? tjoo.. Fashionabelt? Måske… måske ikke.. Der er mange meninger, men jeg synes det er ret sjovt og nytænkende.

moschino-collage_1

fashionweektrends-barbie-600x337

Karl Lagerfeld producerede kortfilmen “Reincarnation” omhandlende Chanel Jakken, som Coco Chanel designede. Skuespillerne inkluderede Cara Delevingne og Pharrel Williams, som også skrev sangen “CC The World” som synges som duet i kortfilmen.

Kortfilmen blev vist i Salzburg d. 2. december 2014