PAS PÅ – JEG ADVARER

LAAAANG TEKST OM DET AT FÅ EGEN STIL OG IKKE AT ENDE I DET SÆDVANLIGE KLUNS

developing-personal-style

Det der med at have sin egen stil, er noget jeg har stilet efter i jeg ved ikke hvor lang tid. Jeg er slet ikke nået i mål endnu, men jeg begynder at have en ide om hvad jeg kan lide, hvad der klæder mig, og ikke mindst – hvad jeg føler mig bedst tilpas i.

Da jeg gik på efterskole var der ikke noget der hed stil – i hvert fald ikke for mit vedkommende. Lige gyldigt hvor meget jeg prøvede så så jeg altså bare ikke god ud i sweatshirts og adidas. Nogle af de andre piger på skolen, skulle bare lige knipse og så WUPTI så var de meega stylish, uden egentlig at prøve. Nøj hvor har jeg været misundelig!

Da jeg startede på IBC (HHX i Kolding) blev det et wake-up-call – hvis man overhovedet kan tillade sig at kalde det det. På IBC er de fleste ret stil-fikserede. Det bliver i Kolding kaldt for snob skolen – det er jeg helt klar over. Men på en måde har det måske også været en god ting at der har været lidt mere fokus på tøj, end tidligere. For mig handler det meget om tøjet, og ikke make-uppen.

Hele mit år på efterskole havde jeg kun make-up på når jeg virkelig skulle se godt ud, eller hvis jeg så ekstremt træt ud. Dvs. at jeg måske har haft make-up på 15 gange på det år. For det meste går jeg uden make-up i skole. Hvorfor? ja det er skam enkelt nok. Jeg orker det bare ikke. For det meste tager jeg bare lige lidt concealer på under øjnene.

På efterskolen fik jeg hurtigt en “stil-kasse” og at gå uden for den stil-kasse var underligt. På min tidligere folkeskole have jeg også en stil-kasse. Måske egentlig en ret forvirret stil-kasse. Der var vidst lidt af det hele. der blev ikke rigtig tænkt over hvordan det hang sammen. Det var de nyeste trends (hvis jeg altså nåede at få fat i tøjet inden det var væk) og så var det helt ligegyldigt om det klædte mig eller ej.

Så da der var gået ca 1 uges tid på IBC tænkte jeg at, hvis jeg ikke skulle ende med en kedelig “stil-kasse” så måtte jeg satse lidt. Gå efter guldet (eller sådan noget). Det var der jeg købte den dejlige jakke/cardigan. Jeg havde sukket over den i lang tid, men blev ved med at sige at det nok ikke var noget for mig – der tog jeg fejl! Jeg tog mig sammen og købte den, og jeg tror aldrig jeg har været så glad for et køb!

Det handler simpelthen om at turde! Turde gå efter sine drømme – også selvom det er så overfladisk som stil-drømme. Jeg havde f.x. en drøm om at gå med læbestift. Jeg synes at det er über cool, nå man lige flasher sin nye pinke, orange eller lilla læbestift! Jeg har jo læst blogs i jeg ved ikke hvor lang tid, så jeg havde også nogle stilikoner. Lige angående læbestiften var det Nemesis, Babe og RockPaperDresses, der var mine forbilleder. Jeg har prøvet nogle gange før at tage læbestiften på, og så ende med at tage den af inden jeg gik ud af døren.  Jeg blev ved med at have den der “det er alt for mærkeligt.” og “det er der ingen af de andre der gør” inde i hovedet. Til sidst blev jeg træt af det. Jeg tog min læbestift på – og jeg elskede det – altså efter de første 10 min, hvor jeg kraftigt overvejede at fjerne det igen.

Stramme kjoler har aldrig – som i aldrig –  været noget for mig. Jeg synes ikke jeg har kroppen til at tage noget stramt på. Efter at have set på SÅ mange der har gået i stramme kjoler, som egentlig burde have ladet være, så fik jeg nærmest kvalme af stramme kjoler. Men så gik det op for mig, at det måske ikke var så forfærdeligt med stramme kjoler. Man skal lige vænne sig til det, men når man som jeg fik komplimenter, så ryger selvtilliden længere og længere op. Til introfesten på IBC havde jeg en stram kjole på. Helt basic – ikke så vild endda. Jeg er faktisk endt med at kunne lide det! Om jeg ser godt ud i andres øjne er en hel anden snak.

Når man starter et nyt kapitel i sit liv – en ny skole, en ny by eller hvad ved jeg, så kan man starte forfra. Den chance havde jeg, og den benyttede jeg mig af. Jeg prøver noget nyt, ikke hver dag, men tit. 

Det handler om at turde rykke sin grænse. Når folk først har set dig i pink læbestift én gang, så bliver det meget nemmere for dig selv at gøre det igen.