Så er jeg i Danmark igen efter en dejlig tur til Hamburg (Hamborg?). Søndag – dagen vi ankom – var vi inde og se “Der König der Löwen” – altså Løvernes konge. På tysk. Det gjorde egentlig ikke så meget, for sangene var stadig fantastiske, dansernes koregrafi var enestående, og skuespillerne der spillede dyr lignede faktisk dyr! Kan i huske hyænerne? De var SÅ sjove altså – og lignede på en prik! Det er klart anbefalelses værdigt! Lige til info så har de spillet musicallen i ca 8 år – så den er her nok også næste år ;)

IMG_6855

Mandag var vi ude og shoppe – eller egentlig bare kigge, for pengene sparer jeg på i øjeblikket. Noget jeg altid gør inden en storbyferie er at søge på google (best friend in need!) efter shopping tips, shopping centre og alt det dér!

I Hamburg viste det sig at der var ekstremt mange butikker – jeg så mindst 3 Zara’er og 6-7 starbucks! Det er egentlig rimelig nemt at finde rundt, men en god ting at gøre hjemmefra (eller på hotellet) er:

1 – hav data tilladt i tyskland (redder enhver forvirret sjæl)

2 – find adresser på de butikker du meget gerne vil i, og tast dem ind i GPS’en på mobilen (husk at gemme placeringen). på den måde kan du hurtigt se hvor du er i forhold til de butikker du gerne vil i, og så ender du heller ikke med at gå byen rundt 30 gange.

IMG_6912

Den ultimate high-end shopping gade er uden tvivl Neuer Wall – her ligger butikker som Dolce&Gabbana, Burberry og Chanel. For mig var det inspirerende bare at gå igennem gaden og kigge på vinduer, så du behøver ikke at gå ind i hver enkel butik. Chanel-butikkens vinduer var fyldt med deres nye tweed-kollektion, som jeg er SÅ vild med!

Klik på pilene i siderne af slideshowet, for at se hvilke high-end shops i kan finde på Neuer Wall.

 

[slideshow_deploy id=’2414′]

 

Der er mange små centre i Hamburg, eller faktisk ligger butikkerne ude på gaden, men de har “fælles gang” indvendig, eller hvad man kalder det, så de kan tiltrække flere kunder. Jeg var selv inde i KFH (Kauffmannshaus) – det viste sig at være et ret dyrt og ekslusivt fællesskab de havde fået sig, ikke noget min pung kunne følge med på..

En af de rigtig gode centre var EUROPA PASSAGE, med alt fra McD. til dyr sushi bar – Deichmann til Bianco osv. Der var 4-5 etager (bare rolig – masser af rulletrapper) så der var plads til en hel del lækre butikker! Vi var på en asiatisk restaurant og købte til sidst lidt kaffer på Starbucks.

Da vi kom op af U-bahn stationen der hedder Jungfernstieg, var det første møde med byen og butikkerne den 2 etager store Apple butik. Designet i butikken var fantastisk, og det var faktisk ret overvældende!

Ved samme station spiste vi også aftensmad om tirsdagen – på den italienske restaurant MIO. De havde den lækreste lasagne, dejlige pastaretter og gode pizzaer – og ikke mindst nogle overdådige desserter der var formet som pasta bolognese og andre hovedretter, ret underligt egentlig.. De så lækre ud, men var også ligeså dyre som hovedretterne, så vi sprang desserten over.

IMG_7010

Alt i alt er Hamburg en by man skal opleve!

Deres kolo-enorme container havn – tag med en af bådene på havnen, de fortæller facts og kommer med sjove vittigheder. kl 12 er turen på engelsk! Køb billetterne på havnen.

Havnen i sig selv – Det er virkelig hyggeligt at gå rundt nede ved vandet, og heldigvis er der masser af vand! Ved stationen Jungfernstieg (og apple butikken) er der virkelig fint om aftenen. De unge sidder og hygger sig med musik, snakker og laver sjov.

Deres store kirke – Tror den hedder (sankt) Micaelskirken. Den har et flot og højt tårn man kan kommer op i (der er elevator, bare rolig!), og man får et flot syn over hele byen. Generelt er der bare ekstreeeemt mange kriker i Hamburg (!!!), så tro ikke at du skal se dem alle!

Deres U-bahn – det er bare lidt nemmere end at gå hele byen rundt! Og det smarte er, at hvis du er faret vild, så skal du bare finde en u-bahn og så kan du komme hjem igen – det er virkelig smart hvis man ikke er en mester til at finde rundt! Sørg for at vide HVOR du kom fra, og hvor du gerne vil hen – Så skal det nok gå!

Deres nye universitet – man kan dog ikke komme derind endnu, men nøj hvor var det flot! Bygningen og området! I det hele taget har Hamburg rigtig mange flotte bygninger – lige nu bygger de en kæææmpe bygning med et underligt udseende – dog spændende! (okay… 1) de bygger noget hele tiden 2) det her projekt har været i gang i over 5 år.. så måske ikke liiige nu) NÅ – tilbage til emnet – det nye uni! Undergrundsbanen ved universitetet er SÅ flot – se bare billedet af mig øverst. Væggene har en spændende farve, og så er der lys i loftet som skifter farve! Hvis jeg kunne lide tysk, og stadig havde det på gym, så var det muligvis et sted jeg ville læse videre på!

 

Sidst men ikke mindst var vores hotel FANTASTISK! – men det hører i mere om en anden dag.

IMG_6984

IMG_6981

 

Tags