yeezyintro

De fleste kender Kanye West, og hvis man skulle være undtagelsen, så kender man med sikkerhed hans kone Kim Kardashian. Kanye viste sin første kollektion med hans nye brand Yeezy sidste sæson, AW15, og det blev et absolut hit! Der var militær silhuetter og -farver og modellerne var en god blanding af topmodeller, streetcastede og ja, Kylie Jenner. Sikke et show!

Denne sæson annoncerede han først showet da show-programmet for hele New York Fashion Week allerede var offentliggjort, og ingen vidste derfor hvornår eller hvor Kanye ville dukke op! Da han annoncerede showets tidspunkt, blev en designer nødt til at flytte sit show, til et andet tidspunkt, da folk ellers ikke ville komme. That’s how important Kanye is!

Kollektionen er egentlig utroligt simpel, ja nærmest kedelig. Dog er der stadig interessante pieces og selve opbygning er også ret spektakulær. Selvom Kanye ikke selv har hverken be- eller afkræftet det, så rygtes på flere modeplatforme at det er en opsang til befolkningen. Efter utroligt mange uroligheder og optøjer pga hudfarve og racisme i USA, er showet en klar besked: Alle er lige gode! Uanset farve og afstamning.

Showet var bygget op på den måde at først kom meget lyse modeller ind med meget lyst tøj på, jo længere man kom ind i showet, jo mørkere blev modellernes kulør og tøjets farve. En opsang? Det tror jeg, men som sagt har Kanye ikke selv udtalt sig om kollektionen på den måde.

Endnu en grænseoverskridende ting er de meget simple pieces. I vores moderne liv og vores overforbrug er det fedt og nærmest banebrydende at sende så “bar” en kollektion på catwalken. Meningen er at det skal være tidsløst, og at man skal kunne mixe items fra ‘season 1’ med ‘ season 2’ og højst sandsynligt også de fremtidige kollektioner. En skøn tanke, men mon det virker? Priserne er sat så utroligt højt at mange af os ikke engang har råd til blot ét enkelt item, og det ødelægger måske lidt af hensigten? Jeg synes at det er nogle fede basis-items, men et basis-item så dyrt, ja det er nu lidt skørt for mig at se. Indtægten skal være pænt høj, for at jeg se det kunne hænge sammen.
Yeezybody