1

 Photo by:

Thorbjørn Fessel

Modeller kan noget på billeder, som sætter gang i min inspiration. Udtryk, udseende og poseringer kan både inspirere, provokere men også bare skabe opmærksomhed og beundring.

Jeg har været så heldig at få Luna Lazar til at medvirke i denne omgang af SPOT ON MODEL. Luna mødte jeg under CPH FW i januar, da jeg arbejde frivilligt som dresser til Fashion Collective’s show – sikke sød hun er!

NYD Lunas specielle men magiske ansigt, hendes smukke øjne, og ikke mindst de flotte billeder!

5

Photos by:

Kiva Brynaa / Fran Dominguez

IMG_0897

Photo by:

Jesper Bang Thortzen

Luna er 21 år, og har arbejdet som model i næsten 3 år. Hun er signet hos CPHWOLVES, som tager hensyn til Medicinstudiet, hvor Luna studerer i øjeblikket.

Jeg har stillet Luna nogle spørgsmål – læs med og lær’ hende at kende!

 

Bureau og erfaringer

Jeg startede som model i slutningen af 3.g, altså for snart tre år siden. Jeg synes det, man skaber med flotte billeder, var rigtig appellerende – lige fra lyssætning til posering til makeup.

Jeg har lært rigtig meget om mit eget udseende ud fra folks kommentarer. Jeg var fx ikke klar over, at jeg havde fyldige læber, hæhæ. Samtidig har jeg også lært om, hvad der er mine svagheder udseendemæssigt – og det er jo mindst ligeså vigtigt!

Mit bureau er rigtig gode til at have fokus på en enkelte model. Hver gang vi er flere, der er booket til de samme shows, bliver vi inviteret ind til bureauet for at finpudse vores catwalk mv.

Selvfølgelig kan der være ulemper ved at være i et lille bureau, fordi de store kunder måske hellere vil have en pige fra Elite Models. Men der er virkelig også fordele – fx skriver jeg gerne med mit bureau flere gange om ugen, og de er ivrige efter at arrangere udlandsophold til mig, når det passer med skolen osv.

Mine seneste færdige billeder er polaroider taget hos mit bureau. Efter mine polaroider er blevet opdateret, er der en del bureauer i udlandet, der har fået øjnene op for mig, og jeg skal blandt andet til London og arbejde over foråret.

Jeg slapper bedst af når jeg ligger i sofaen med hovedet på min kæreste. Jeg er rigtig god til at køre mig selv stresset et par gange om måneden, fordi jeg elsker at have mange bolde i luften. Det er han altid min klippe, der lige får mig ned på jorden igen.

Luna Lazar by Fran Dominguez 2015.02.20 - w44

Photo by:

Fran Dominguez

20120501-0530-full

Photo by:

Thomas Løvring

STILLETTER ELLER SNEAKERS? Det har altid været stiletter, da højden tit følger store fødder. Og så bliver de altså bare lidt finere at se på i en stilet. Dog har jeg også overgivet mig til de perfekte sneaks fra reebok, jeg har i mange farver.

KAFFE ELLER THE? Kaffe. Og den skal være sort.

MODESHOOT ELLER BEAUTYSHOOT? Beautyshoot

LÆBESTIFT ELLER MASCARA? Mascara

SUSHI ELLER PIZZA? Jeg har arbejdet i en sushireastaurant – så det må blive sushi.

FILM ELLER SERIER? Film – jeg mangler timer i døgnet til at se hele serier!

2

Photos by:

Thomas Løvring / Fran Dominguez

luna2

Photo by:

Thorbjørn Fessel

Det bedste minde

Jeg var model i Istanbul. Man bliver sendt ud af sit ’mother agency’ og så bor man hos sit nye bureau sammen med en masse andre modeller, hvor du er til castings hver dag.

Jeg var på et shoot, hvor jeg blev fløjet til en anden by for at arbejde i to dage og skyde et stort brudekatalog med nogle flotte og STORE brudekjoler.

 

Fotografer

Jeg må fremhæve Thomas Løvring. Han var en af de første fotografer, jeg skød billeder med. Han var også selv startet som fotograf for få måneder inden, men allerede der arbejdede han virkelig detaljeret og brugte rigtig lang tid på lyset. Det gav pote og blev billeder, jeg stadig har som nogle af mine yndlings i dag.

Thomas selv er blevet rigtig stor både herhjemme og så småt ude i verden, og han lever nu fuldtid af at fotografere.

Terry Richardson er virkelig cool. Herhjemme gad jeg virkelig godt skyde med Jonas Jensen, der er for vild til beautyfotografering.

4

Photos by:

Kiva Brynaa

12-05-01-luna-0795-full

Photo by:

Thomas Løvring

Brands og modeller

Den indre lille pige siger Valentino. Der findes ikke noget mere elegant og feminint. Alexander Wang kunne også være for sejt!

Piger som Cara Delevingne, Kendall Jenner, Miranda Kerr og Jourdan Dunn. Piger som har skabt sig et navn og som har et udseende der gør, at du altid kan kende dem på catwalken. Det er for kedeligt med alle dem uden karakter!

 

Hvad er det hårdeste i modelbranchen?

Konkurrencen (det svar kom nok ikke bag på nogen). Derfor må jeg bare igen sige, at man virkelig skal huske, at man er unik – og at man er SÅ meget mere end sit udseende.

Sådan en indstilling skinner igennem på et billede!

 

Godt råd til dig, der drømmer om en modelkarriere

Gør det. Og tro 100% på dig selv!

Samtidig skal du virkelig også huske, at det ikke må være alt eller intet i dit hoved. Livet er rigtig meget andet end modellivet, og hvis det hele går op i at være pænest og tyndest, så overlever man aldrig den hårde konkurrence. Man skal engang imellem kunne sige f**k det, jeg har heldigvis gode venner, hobbyer, sport el. lign.
Luna Lazar by Fran Dominguez 2015.02.20 - w30

Photo by:

Fran Dominguez