Som I måske læste her, så var jeg i søndags i Århus for at stå model for Maria, en TEKO studerende, og hendes design. Hendes opgave var at fortolke en skulptur og ud fra det lave en beklædningsgenstand, og her kommer det svære: uden brug af tekstil. Noget af en mundfuld, og Maria nævnte også at nogle af de andre på studiet havde brugt hønsenet! Det fortæller lidt om kreativiteten der var i spil, og jeg er vild med det!

Maria valgte at sætte fokus på overvægt og på den ensomhed, der desværre nogle gange følger med overvægten. Det er også grunden til at vi var på et stadion. Det er et sted hvor der burde være pakket med mennesker, men som på billederne er helt tomt. Ret fed tanke, Maria havde, og det giver virkelig også billederne noget ekstra!

FLÆSK.1_framePhotography by: Sofie Hvitved (Website / Facebook)

Hvis du undrer dig over hvad “dellerne” eller “fedtdepoterne” er lavet af – så kan jeg fortælle at nylon strømpebukser og de små kugler fra sækkestole er en stor del af det! Maria fortalte at det havde været ret svært at få det til at hænge sammen, og få det til at kunne smyge sig om en menneske krop. Jeg synes dog at resultatet endte med at blive rigtig godt.

Det var ret koldt at stå der i nærmest ingenting, men gud hvor var det også sjovt! Specielt hver gang Sofie (fotografen) eller Maria (designeren) bad mig om at gå op på næste række. Hvorfor? Forestil dig at have en papkasse på. Forestil dig at du skal op af en trappe, og at du ikke rigtigt kan løfte benene, og derfor bliver nødt til at tilte fra side til side i stedet. Jeg havde det lidt som om jeg lignede en der havde pisset i bukserne, og de andre grinede da også en del af mig. Men vigtigst af alt: Billederne blev gode!

Jeg fik lagt en diskret make-up af Make-up artisten Anna Johnsen, som arbejder i MAC i Aarhus – hun er virkelig dygtig!

Fotografen var Sofie Hvitved, som jeg i forevejen fulgte på Facebook – no wonder, for hun har virkelig sans for billeder og motiver!

Og til sidst: Designeren. Maria Cecilie Christiansen, som er min kusines veninde, og som sagtens kan lave andet end flæske-dragten her! Du skulle bare vide…

FLÆSK_2Photography by: Sofie Hvitved (Website / Facebook) FLÆSK_3_framePhotography by: Sofie Hvitved (Website / Facebook)