TRAVEL TIPS FOR BARCELONA

Sommerferien gik i år til Spanien, både for at opleve nyt men også for at træne og udfordre mit spanske – og det er det godt nok også blevet. Alt fra at bestille mad på restauranter, spørge efter vej og købe billetter til en bus der gik 4 min efter. Vi tog 5 dage i Barcelona og 7 dage i Tossa De Mar, en hyggelig lille turistby. Ikke for turistet og ikke for lille. I dag handler det om Barcelona – Tossa de Mar får I senere.

IMG_2292  IMG_2293IMG_2290

WHERE TO LIVE?

Vi boede på Hotel Travelodge Barcelona – Ok fint hotel, ikke perfekt men det slog til. Når man tager på storbyferie, er planen jo heller ikke at bruge dagen på hotellet, men i stedet ude i byen. Og det gjorde vi så. Det ligger lidt uden for Barcelona, men det tager kun ca. 10 min med bus indtil byen, og så er der strand 6-700 meter væk (lææækkert!) Jeg synes at det var et stemningsfuldt og hyggeligt kvarter, som lå tæt på Ramlaen, “hovedvejen” i Poblenou (som er det området hedder). Der er fyldt med restauranter fra start til slut, gågader og isbutikker. Jeg anbefaler jeg DINO som ligger på Rambla de Poblenou tæt ved Carrer de Llull – bedste kaffeis!

IMG_2333

WHAT TO DO?

Den første dag var vi meget aktive og fik trasket hele byen rundt (hvad der føltes som flere gange) Vi tog bussen mod byen, og stod af ved Parc Cituadella, super fin og hyggelig park med pensionister, unge, voksne og børn. Springvand, løbende og cyklende individer, palmer og gamle mænd der spillede trompet og derefter vinker til kameraet, haha!

IMG_2319

Another thing vi gjorde en del af i Barcelona, var at gå på stranden. Stranden i Barcelona er kunstig og blev lavet da de skulle huse OL. Det at den er kunstig betyder egentlig ikke det store, men vi ville gerne have været forberedt på at sandet ikke er rigtigt sand. Det er mere blendet sand og grus og skaller. Ikke forfærdeliget, men heller ikke lige så blødt som sand ellers er. Derudover bliver det dybt ekstremt hurtigt – jeg mener, 5 store skridt og du har vand til brystet. Men jeg klager ikke, det var lækkert med vand og storby blandet sammen!

2

Min mor opdagede (inden vi tog afsted) at man kunne komme op at flyve i luftballon lidt nord for Barcelona, den idé var vi alle ret vilde med – så det skulle selvfølgelig prøves! Vi har noget med højder på vores ferier, Tv-tårnet i Berlin, Rundetårn og Tårnet i KBH, Udsigtsposter på bjerge osv. Oplevelsen skriver jeg mere om i et andet indlæg, for det fortjener lidt mere end blot en passage i dette gigantiske indlæg. I må nøjes med et billede for nu. Det var uden tvivl en oplevelse uden lige!

1

Du er kommet til Barcelona, du er ikke så vild med fodbold, men du elsker sko. Hvad gør du? Du smutter da selvfølgelig i Adidas butikken og køber et par sneaks! Og hvis ikke Adidas er noget for dig så befinder der sig utallige andre lækre butikker i byen. Blot 10-15 meter fra Adidas, ligger en ualmindelig propfyldt Espadrille-butik (den er ekstremt populær!). Der er også Zara, H&M, Desigual, Stella McCartney osv. Du går bare igang!

1

Vi tog en svævebanetur op til Parc de Montjuic og gik rundt om den fine borg på toppen. Fantastisk udsigt, 360 gr omkring dig. Fyldt med grønne planter som mangler i byen, kaktusser, træer og de fineste blomster. Der ligger et springvand ikke så langt fra, hvor der om aftenen skulle siges at være et ret så fint lysshow i og omkring. Vi nåede ikke selv at se det, fordi vi var der tidligere på dagen.

1

WHERE TO EAT, SNACK AND DRINK?

Derefter gik vi ind mod byen, lærte de spanske manerer (læs: gå over for rødt uanset hvad), kiggede på vinduer, spiste is. Hvis man skal gøre det ultimative, så snupper man en is hos Giovanni – de har nogle lækre varianter, og det smager skønt. Dog er priserne lidt i den dyre ende i Barcelona (i forhold til på Mallorca, hvor de også er). De findes forskellige steder i byen og det er lige før jeg tør vædde med at man støder på den uanset hvad. Selv spiste vi is på gelaaati som havde den lækreste karamelis! Jeg vil opfordre jer til at prøve kaffeisen hernede (spanien generelt) for ih og åh det er noget så lækkert, specielt for en kaffe-elsker som mig.

IMG_2430IMG_2834

Vi slog også et smut forbi det kæmpe store shoppingcenter Las Arenas som var i mange mange etager. Nederst var der budgetvenlig, men lækker, mad – min mor og jeg spiste en nudelret, som godt kan anbefales. De øvrige etager var fyldt af shopping, biograf og gourmet restauranter øverst. Det er også i Las Arenas du kan finde butikken Lush som jeg har skrevet mere om tidligere. Vi sluttede af med en iskaffe hver, perfekt i 33 grader.

1

Et stop man er nødt til at gøre, er hos Mercat de Boqueria (Boqueria markedet) som er et stort madmarked. Lidt a’la torvehallerne og Street food i KBH, bare lidt mere nede på jorden og lidt mere overdrevent på samme tid. Jeg tænker at det fortjener et indlæg for sig med lidt mere forklaring og flere billeder. Kort sagt – et vildt og grænseoverskridende sted med lækker mad. Vi spiste frokosten dér én af dagene og det var super lækkert!

2

Vi spiste frokost på MILK én af dagene. Et sødt  og hyggeligt lille spisested som har en blanding af en amerikansk, fransk og spansk vibe. De serverer brunch, frokost og aftensmad – men de har dog lukket på visse tidspunkter af dagen. Vi fik alle 4 burgere, som alle var super lækre! Bøffen var lige tilpas lyserød, resten var også enormt velsmagende! Alt i alt top point herfra! Du kan finde deres hjemmeside her. Det ligger lidt gemt inde i én af de mange sidegader, så det er ikke så “hypet” eller turistet på den måde. Man finder det hvis man gerne vil – og tro mig! Det vil du!

3bar lobo

En aften fik jeg lokket familien med på Bar Lobo – en meget anbefalt restaurant (og bar), som man bare skal besøge mindst én gang i sit liv (hvis man følger de mange lovpriste ord om stedet). Jeg erklærer mig enig. Vi bestilte tapas, på ægte spansk manér, lidt af det og lidt af noget andet og endte med en super lækker kombination. Og GUD hvor smagte det FANTASTISK! Vi startede ud med at vente et kvarters tid i baren, da vi gerne ville sidde udenfor, og der var en smule ventetid. I baren kommer en kvinde hen og spørger os om vi vil have noget at drikke – sangria, selvfølgelig! Så mixer hun lige hele baduljen i en kande og så kan vi starte måltidet dér. Da vi får bordet, er vi ret hurtige til at blive enige om menuen. Det hele kommer ret hurtigt. Jeg anbefaler for groft de krydrede kartofler med en slags dressing (dem kan man få på nærmest alle tapas barer). Derudover bestilte vi blandt andet blæksprutte, artiskok-chips og letstegt tun m. guacamole. Alt sammen fabelagtigt tilberedt. Et must hvis du nogensinde er i Barcelona! 

1 4