Berlin001

I vinterferien 2012 var min familie og jeg i Berlin, og byen vandt mit hjerte. Det er sådan en hyggelig by, dejlig stemning og man føler sig godt tilpas (også selvom de snakker tysk, haha).

Dog er det ikke de helt små detaljer jeg kan huske, da det jo er ved at være nogle år siden – så for at finde steder at spise og drikke kaffe anbefaler jeg jer at smutte forbi Frk. Kræsen’s Berliner Guide, for den er dælme god! Der er masser af gode kaffesteder – og hun fortæller også lige lidt om hvor der er wifi.

Ellers kommer her min liste over ting, jeg mener man bør opleve eller blot lige smutte forbi.

1. Muren

Selvfølgelig skal man et smut forbi muren – halli hallo?! Der er forskellige måder at opleve muren på. Èn af dem er at smutte forbi Potsdamerplatz, hvor der er et udendørs museum. Der er en lang række billeder, placeret på rester af berlinermuren, af muren før, under og efter og det er en fin (og gratis) måde at opleve muren på.

Hvad har hun mon købt denne gang?

Berlinn

2. Story of Berlin

Story of Berlin er et museum, hvor man, rimelig åbenlyst, oplever og lærer mere om Belins historie. Jeg husker det som et ret spændende sted – også for min lillebror – så det er altså ikke så dårligt endda.

3. Rittersport Butikken

Det hele skal jo ikke gå op i historie, når der ligger en Rittersport butik i Berlin! Og man kan lave sin egen chokolade! Min bror valgte at der skulle vingummibamser i – ret spøjst – og så kom vi tilbage en halv time senere – og bum! Chokolade til os.

IMG_7503

4. TV Tårnet

TV Tårnet er ét af Berlins kendetegn, og er lidt ligesom Eiffeltårnet i Paris, en vigtig sag. Tårnet blev bygget af DDR, og bliver stadig brugt den dag i dag. I kupplen kan man komme op og nyde en 360 gr udsigt over Berlin, flottest på en skyfri dag – så heldig var vi dog ikke – eller måske nyde et måltid mad i restauranten. Det er en god idé at bestille billet til at komme op i tårnet på forhånd, så slipper man for køen, og ligeledes ang. restauranten.

5. Brandenburger Tor

Endnu ét af Berlins kendetegn, noget man forbinder med det samlede Berlin. Det var et sted de fleste liiige skulle have et billede ved, og ja – turistet, og folk der sælger bras til turisterne. Ret hyggelig stemning.

 

Berlin0

6. Shopping

Du kan lige så godt indrømme det – du er kommet for at shoppe! Og hvor gør man det bedst? Kurfürstendamm eller Friederich straße er mine bedste bud.

På Kurfürstendamm finder du den ene H&M efter den anden, Zara, C&A, Nike, Adidas, The Body Shop og sådan fortsætter det. Alle de ret mainstream butikker i dobbelt og trippel  størrelse af hvad man ser herhjemme. På Kurfürstendamm ligger KaDeWe – et mega luxus center, hvor man kun skal gå ind, hvis man ved, at man kan holde pungen nede i lommen. Men hop alligevel lige op på øverste etage for hele etagen er fyldt med mad. Jeg mener restauranter, gourmet, desserter i konditori stil og jeg ved ikke hvad. Det er dyrt, meen noget af en oplevelse.

På Friederichstraße finder du butikker blandt andet Moschino – et kig ind ville være på min liste. På Potsdammerplatz ligger det kæmpe store Sony center – ret cool må man sige.

7. Chechpoint Charlie

Det er også på Friederichstraße at du finder Checkpoint Charlie, som var ét af de steder man skulle igennem det helt store tjek, hvis man ville ind eller ud af øst. Hvis man har lyst kan man give en skilling eller to og få taget et billede, med én af deres smarte kasketter, haha. Mit billede er ikke til at prale af, for mit hår flyver rundt i ansigtet, så i må klare jer uden.

IMG_6876

8. Holocaust Denkmal

Det her har i sikkert set på tusinde andre billeder og sikkert også bedre billeder end mit skæve forsøg, men i hvert fald – it is the place to be, eller i hvert fald to visit. Der er ret mange turister, og der var en skrap madamme der skrappede lidt op omkring at vi ikke måtte sidde på de kære klodser. For det er jo trods alt et ‘Denkmal’ remember? Men hey, nup noget mad med på vejen, bryd reglerne og sæt jer der alligevel – det er sgu’ da hyggeligt!

berliiiin